E-postprospektering

Hur du skapar en bra kampanj med kalla mail (B2B)

Alexander Vas
January 16, 2022

Hur du skapar en bra kampanj med kalla mail (B2B)

Inom B2B så är det dock mer populärt att använda sig av kalla mejl för att skapa nya kontakter och samarbeten. Ett kallt mejl innebär att du skickar ett e-postmeddelande till ett företag som du inte har någon tidigare kontakt med, med målet att marknadsföra ditt företag eller din produkt. Här kan du lära dig vad som är bra att tänka på så att du kan undvika vanliga misstag när du börjar skicka ut kalla mejl.

Lättläst och inbjudande design

Det är viktigt att ha utformningen av mejlet i åtanke då själva utformningen är minst lika viktig som orden som du försöker att förmedla. Om ditt mejl till exempel innehåller grammatiska fel, eller inte visas upp korrekt på mobila enheter, så är risken stor att läsaren kommer att radera mejlet direkt. Se därför till att korrekturläsa mejlet från läsarens perspektiv, och prova gärna att skicka mejlet till dig själv först och bekräfta att allt ser korrekt ut på olika enheter.

Vikten av korrekt användning av CTA

En av de allra viktigaste delarna av att skriva bra kalla mejl som leder till nya försäljningar är en korrekt användning av CTA, eller Call To Action. Ett bra kallt mejl förklarar på ett intressant sätt vad produkten eller tjänsten innebär, och har därefter en bra CTA så att läsaren enkelt kan gå vidare med köpet/bokningen om de önskar göra det. Det är inte rekommenderat att använda mer än en CTA då det lätt blir överväldigande och får ditt kalla mejl att se ut som ett spam mejl.

Ämnesraden sätter tonen för allt

Det kanske är lätt att tänka att ämnesraden är den enklaste biten av att skapa ett framgångsrikt kallt mejl. Men faktum är att det är minst lika viktigt som själva meddelandet då ämnesraden är det allra första som mottagaren ser.

De ska vara personlig, informativa och locka in läsaren att öppna mejlet överhuvudtaget, samtidigt som de inte ska vara allt för långa. Generellt så är det en bra idé att försöka hålla ämnesraden på kalla mejl under ca 40 karaktärer. Detta för att det ska kunna läsas korrekt på alla enheter.

Relevans leder till framgång

Försök att visa varför just ditt företag eller din produkt är relevant för läsaren av mejlet. Detta gör du enklast genom att skapa någon typ av koppling mellan er två. Om du till exempel mejlar lokala företag så kan det vara en bra idé att nämna namnet på staden i mejlet för att visa att ni är aktiva i samma stad. När det gäller kalla mejl så är kvalitet bättre än kvantitet så ta gärna tiden att ordentligt göra din research innan du skickar ut ditt mejl. Om du ser till att ha dessa saker i åtanke så är du på god väg att skriva ett bra kallt mejl.

Relaterade inlägg

Automatisera din e-postprospektering och uppföljningar

Kom igång och automatisera det tråkiga grovjobbet.
Testa kostnadsfritt