E-postprospektering

Guide för B2B-marknadsföring 2023

Alexander Vas
December 10, 2022

Att få kontakt med nya kunder är viktigt för alla företag, men leadsgenerering skiljer sig åt mellan B2B och B2C. I den här artikeln fokuserar vi på B2B-marknadsföring. B2B-företag bör vara proaktiva och använda flera digitala kanaler för att skapa högkvalitativa leads. Genom strategiska marknadsföringskampanjer i rätt kanaler, exempelvis e-post och Linkedin, kan du som B2B-företagare öka konverteringsgraden och försäljningen. Här kan du läsa mer om vilka kanaler som är bäst för B2B-leadgenerering.

Kall e-postförsäljning

Marknadsföring och leadsgenerering via e-post är en mycket effektiv och populär metod inom B2B. Kall e-postförsäljning innebär att du mejlar företag som du tidigare inte haft kontakt med syfte att marknadsföra dina varor och tjänster. Den här metoden kan liknas vid kalla samtal som är en välbeprövad B2B-marknadsföringsmetod som användes ofta innan digitaliseringen.

Fördelarna med e-post är många. Tack vare smarta programvaror som Leadprosp är det möjligt att nå ut direkt till beslutsfattare och skapa nya kontakter och samarbeten inom önskade branscher. Med automatiserade personliga mejl och uppföljningar går det att generera högkvalitativa leads. Den här typen av programvara har dessutom hög svarsfrekvens och hamnar inte i spam. E-post ger en direktlänk till den potentiella kunden vilket ger stora möjligheter att skapa riktade, personliga meddelanden vilket i sin tur ökar konverteringsgraden.

Linkedin outreach & sociala medier

Sociala medier är en utmärkt kanal för att generera leads. Linkedin är den plattform som de flesta B2B-företag använder sig av. Linkedin outreach kan liknas vid kall e-postförsäljning. Tjänster som Ledavio erbjuder automatiserade system som generar leads till ditt företag via automatiska och personliga meddelanden via Linkedin. Meddelandena skickas till din specifika målgrupp och det går att skräddarsy funktionerna efter dina önskemål. Linkedin outreach är särskilt effektivt om du vill nå ut till stora företag.

B2B-företag kan även ha nytta av annonsering på sociala medier, exempelvis Facebook, Instagram och Linkedin. Den här typen av leadsgenerering kostar lite mer än de andra kanalerna, men om marknadsföringskampanjen utförs på rätt sätt kan det vara ett mycket bra alternativ. Det bästa är att ta hjälp av en professionell marknadsföringsbyrå som Trendflow för att kampanjen ska generera bra leads.

Blogginlägg

En blogg är en underskattat B2B-metod för att nå ut till nya kunder. Att skriva om dina produkter, tjänster eller branschnyheter bygger upp ett förtroende för ditt företag. Dessutom är det ett bra sätt att driva organisk trafik från Google. Det tar ett tag att få resultat via blogginlägg och därför bör bloggen ses som en del av den långsiktiga marknadsföringsstrategin. Nyckeln för att lyckas med leadsgenerering via bloggen är att skapa innehåll som är hjälper och guidar dina potentiella kunder. Gör även en sökordsanalys och skriv blogginlägg som är relevanta till sökord som. används inom din bransch.

Lycka till!

Relaterade inlägg

Automatisera din e-postprospektering och uppföljningar

Kom igång och automatisera det tråkiga grovjobbet.
Testa kostnadsfritt